Skip to content

Македонска заедница во Австрија

Јовица Блажевски одржа фолклорна работилница во Виена

Јовица Блажевски одржа фолклорна работилница во Виена

05.06.2024

Минатиот викенд Јовица Блажевски, уметнички раководител на играорниот кор во „Танец“ и рајоводител на ФС Блажевски одржа фолклорна работилница „Радовишки собор” со членовите на КУД „Македонка“ од Виена, Австрија.
-Јовица, ти благодариме за преубаво поминатите денови, ни беше чест и големо задоволство, сите играорци беа презадоволни. Голема благодарност до тебе што му се посветуваш од се’ срце на македонскиот фолклор и на традицијата и што ја пренесуваш и на идни генерации. Се надеваме во блиска иднина повторно да имаме прилика за следна работилница, велат од КУД „Македонка“.
error: Content is protected !!