Skip to content

Матица на иселениците од Македонија

ЧЕСТИТКИ ЗА РИМО-КАТОЛИЧКИОТ БОЖИК

Честитки за Римо-католичкиот божик

24.12.2022

Матицата на иселениците од Македонија на Неговото Високопреосвештенство Монсињор Киро Стојанов, Бискуп скопски и Струмичко-скопски Епарх и на сите римо-католици во Македонија и во светот им го честита големиот христијански празник Божик – Рождеството Христово.

Нека Христовото рождество донесе смирение во вашите души и спасение од нечестивиот. Радувајте се на животот и облагородете ги другите со вера во Бога.

Посакуваме празниците да ги поминете во вера надеж и љубов кон ближните и луѓето во светот и во татковината Македонија. Во вашите фамилии и во општеството нека има здравје и живот, мир и љубов, среќа, радост и бериќет.

error: Content is protected !!