Skip to content

Македонска заедница во Германија

Црковната управа на „Св, Павле“ оствари средба со бискупите на Триер

Црковната управа на „Св, Павле“ оствари средба со бискупите на Триер

25.04.2023

Вчера во Триер, Германија европскиот митрополит Отец Пимен и Црковната управа „Св. Павле“ остварија работна средба со надлежните бискупи од католичката црква Stephan Ackermann и Franz Josef Gebert.
-Заблагодарувајќи се за отстапените Цркви „Свети Атанасиј” и „Св.Климент” Рувер, за редовни богослужби и за сите наши духовни потреби, ја продлабочивме нашата доверба и соработка со надлежните бискупи за доброто на сите наши Македонци од Триер, Даун и Битбург.
Црковната управа „Св. Павле“ оствари и работна средба со претставници на клубот „Илинден” од Луксембург за подобра информираност и комуникација на сите Македонци во Луксембург, за работата и активноста на Црковната општина во Триер, која е отворена за секаква морална и духовна подршка.
error: Content is protected !!