Skip to content

Македонска заедница во Грција

Центарот за Македонски јазик од Лерин со свој штанд на антирасистичкиот фестивал во Солун

Центарот за Македонски јазик од Лерин со свој штанд на антирасистичкиот фестивал во Солун

24.06.2024

Викендов во Солун се одржа Анти-расистички фестивал на кој со свој штанд учествуваше и Центарот за Македонски јазик од Лерин.
Центарот за Македонски јазик ја претстави борбата за македонскиот јазик и култура во Грција, борбата на Македонците за своите права и слободи, со повеќе експонати: весници и книги на македонски и грчки јазик во кои пишува за Македонците во Грција за македонската култура во Егејскиот дел на Македонија и цела Грција.
error: Content is protected !!