Skip to content

Македонска заедница во Малта

Уписи за часови по македонски јазик

Уписи за часови по македонски јазик

22.08.2023

Во Малта започнаа уписите за часови по македонски јазик кои и оваа година ќе ги води Розита Закева, професор по македонски јазик и литература, а ќе се одржуваат во просториите во Хотел Топаз во Сент Пол.
Уписите за 2023/2024 учебна година се за две групи:
1.Мала група од 4 – 6 години, а часовите ќе се одржуваат секоја сабота од 12.00-13.00 часот.
2.Голема група од 6 – 17 години, а часовите ќе се одржуваат секоја сабота од 13.00 – 15.00 часот.
3. Можност за индивидуални часови и формирање на група за возрасни.
Првиот училишен час е закажан за 9-ти септември во 12.00 часот.
За повеќе информации на телефон 77317360.
error: Content is protected !!