Skip to content
Македонска заедница во Австралија

Традиционалниот Џилонг пикник ќе се одржи на 25 декември

Традиционалниот Џилонг пикник ќе се одржи на 25 декември

21.12.2022

Традиционалниот Џилонг пикник кој со децении ги обединува Маекдонците во Џилонг и околината и годинава се одржува на 25 декември 2022 година, недела.

Џилонг пикник ги кани сите Македонци на дружење со македонска музика и кујна, затоа што традицијата продолжува.

За 25 декември се очекува одлично време со 28 целзиусови степени.

Џилонг пикникот е уникатен и најдобар, затоа поканата важи за сите добронамерници Македонци.

Џилонг пикникот започнува од 11 до 20 часот, а се одржува во Eastern Part Cirt, East Geelong VIC 3219.

Повелете!

Традиционалниот Џилонг пикник ќе се одржи на 25 декември
error: Content is protected !!