Skip to content
Македонска заедница во Западна Австралија

Традиционална прослава за Свети Никола

319679882_666578005144185_1717285050800506533_n

19.12.2022

Денес Македонската православна црква „Свети Никола” во Перт, Западна Австралија го одбележува големиот црковен празник Свети Никола Чудотворец, Архиепископот Мирликиски.
Во негова чест, вчера беше одржана Светата Литургија после која во Македонскиот културен центар „Илинден” се одржа традиционалната прослава за Свети Никола.
Денес, на денот на Свети Никола Чудотворец, се одржа Света Божествена Литургија и Света причест на која ќе чининачалствуваше парохискиот свештеник, отец Васко Трајчевски.
error: Content is protected !!