Skip to content

Македонска заедница во Словенија

Творештвото на Боге Димовски на „Прешерново оро“ во Крањ

Творештвото на Боге Димовски на „Прешерново оро“ во Крањ

10.02.2023

Утре во Македонскиот културен центар во Крањ ќе биде отворена изложба на академскиот сликар Боге Димовски. Изложбата е во организација на МКД „Кирили и Методија“ од Крањ, а во рамките на манифестацијата „Прешерново оро“.

На отварање на изложбата ќе биде претставена и збирката поезија „Сребрени ноќни игри и Заробеници на ветрот“ на првата македонска поетеса Даница Ручигај, во препев на Маја Ковач.

Изложбата ќе биде отворена до вторник од 10 до 17 часот.

error: Content is protected !!