Skip to content

Здружение на македонците во Војводина

Стихови на Рацин, Конески, Шопов и Поповски се читаа во Нови Сад

Стихови на Рацин, Конески, Шопов и Поповски се читаа во Нови Сад

29.05.2023

Во рамките на 17. Манифестација “ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА КУЛТУРА ВО НОВИ САД” вчера вечер во просториите на Друштвото на писателите на Војводина беше реализирана Литературно-поетска вечер на која се одржа предавање за јазикот, а присутните уживаа во интерпретацијата на убавите стихови на нашите истакнати поети: Кочо Рацин, Блаже Конески, Ацо Шопов и Анте Поповски.

error: Content is protected !!