Skip to content

Македонска заедница во Швајцарија

Средба на градоначалниците на Општина Ново Село и Општина Ешален Швајцарија

Средба на градоначалниците на Општина Ново Село и Општина Ешален Швајцарија

10.02.2023

Градоначалникот на Општина Ново Село, Георге Божинов кој е во посета на Швајцарија, ќе оствари средба со градоначалникот на Општина Ешалан Серж Борник.

Во рамки на средбата ќе се разговара за договорот за пријателство меѓу двете општини потпишан во 2005 година, а средбата е и можност за меѓусебно запознавање и дружење преку разговор на различни теми.

Претставници на друштвото „Македонија“ од Ешалан се во придружба на гостинот од Македонија.

error: Content is protected !!