Skip to content

Македонска заедница во Канада

Собрани 20.000 долари за манастирот „Св. Марена“ во Туминец, Мала Преспа

Собрани 20.000 долари за манастирот „Св. Марена“ во Туминец, Мала Преспа

09.02.2023

Македонската православна црковна општина „Света Недела“ од Канада, на 28 јануари годинава организирашње донаторска вечер со цел собирање средства за македонскиот манастир „Света Марена“ до село Туинец, Мала Преспа. На донаторската вечера учествуваа Македонци со потекло од Албанија и од цела Македонија. Беа собрани 20.000 канадски долари за помош на македонскиот манастир „Света Марена“ до село Туминец.

Парите ќе бидат искористени за изградба на канбанарија за македонскиот манастир “Света Марена“.

error: Content is protected !!