Skip to content

Македонска заедница во Австралија

Семакедонски пикник Кинглејк

Семакедонски пикник Кинглејк

01.12.2023

На 10 декември годинава, во организација на Македонската православна заедница за Мелбурн и Викторија и годинава се одржува традиционалниот Семакедонски пикник „Гравчето” во Македонскиот православен манастир „Свети Климент Охридски” во Кинглејк.
Присутните ќе ги забавуваат Групата “Ројал”, Татјана Лазаревска и Новица Василевски.
Влезницата е 10 долари за возило.
Утринска богослужба во манастирот со почеток во 9.00 часот ќе служи архимандритот отец Гаврил Галев.
Повеќе информации кај може да добиете кај Даниела на мобилен 0411 989 901.
error: Content is protected !!