Skip to content

Свечена академија по повод Св. Сава

Свечена академија по повод Св. Сава

27.01.2023

Со централна манифестација, свечена Светосавска академија, вечерва во Македонскиот народен театар ќе биде одбележан националниот празник на Србите во земјава – Денот на српскиот просветител Свети Сава.

Како што информираа од Српскиот културен центар во Скопје, Академијата ќе започне во 19 часот,

На Светосавската академија е предвидено обраќање на високи официјални претставници од државава, како и од Србија и од Република Српска.

Во соопштението се наведува дека со богата културно-уметничка програма ќе биде претставена културата, духовноста и традицијата на српскиот народ

error: Content is protected !!