Skip to content
Македонска заедница во Канада

Света Архиерејска литургија за Свети Никола

320072799_1805833436441033_7641558861064967074_n

20.12.2022

Вчера во македонската православна црква “Свети Никола” во Виндзор се одржа Божествена архиерејска литургија во чест на Свети Николај Чудотворец.
Со литургијата чиноначалствуваше Неговото Високопреосвештенство господин Методиј, Митрополит Американско-Канадски, во сослужение на парохискиот свештеник отец Емил и на свештениците отец Александар Мустеников и отец Митко Поповски.
Кумови за оваа 2022 година беа Лиле и Златко Џурович, а за наредната 2023 година се пријавија Марија и Горан Зоксимовски.
За многу години!
321250704_5649810788473898_4112776069285945343_n
error: Content is protected !!