Skip to content

Друштво на Македонците во Романија

Работилница за плетење ракотворби

Работилница за плетење ракотворби

28.09.2023

Во просториите на Друштвото на Македонците во Романија од Темишвар, младите членки ја продолжуваат традицијата за изработка на плетени ракотворби преку организирање на работилница во просториите на друштвото.
– Ги одржуваме во живот вештините за плетење на нашите баби, а децата добиваат совети од нашите повозрасни члеки на друштвото. Часовите поминати заедно носат радост во сечија душа, велат од Друштвото на Македонците во Романија од Темишвар.
error: Content is protected !!