Skip to content

Во музејот „Стерјо Спасе“ во Албанија

Промоција на “Милениумски сведоштва за идентитетското име“ и изложба за Св.Кирил и Методиј

Промоција на “Милениумски сведоштва за идентитетското име“ и изложба за Св.Кирил и Методиј

23.05.2023

Утре во Музејот „Стерјо Спасе“ во Глобочани, Албанија ќе биде отворена изложба насловена „Светите браќа Кирил и Методиј – сесловенски просветители“ и ќе биде промовирана книгата “Македонци – милениумски сведоштва за идентитетското име“ од д-р Бранислав Светозаревиќ. На промоцијата ќе присиствува авторот на книгата и изложбата, а промотор е м-р Марјан Гијовски.
Настанот кој ќе започне во 12 часот е во организација на Македонското друштво „Сонце” и општина Пустец, а по повод големиот христијански празник „Свети Кирил и Методиј“, денот на македонската и сесловенска писменост.
error: Content is protected !!