Skip to content

Македонска заедница во Србија

Предновогодишна средба на „Бели мугри“ од Пирот

Предновогодишна средба на „Бели мугри“ од Пирот

28.12.2022

Здружението на Македонците “Бели мугри” од Пирот ја одржа традиционалната предновогодишна средба.

Македонците од Пирот си ги честитаа престојните новогодишните празници, а вечерта ја поминаа со многу македонски песни и ора и богата македонска кујна.

error: Content is protected !!