Skip to content

Потпишан Меморандум за соработка помеѓу Филозофскиот факултет и Матица на иселениците од Македонија

Потпишан Меморандум за соработка помеѓу Филозофскиот факултет и Матица на иселениците од Македонија

25.01.2024

Претседателот на Матица на иселениците од Македонија, Иван Џо Петрески и деканот на Филозофскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“- Скопје, проф. д-р Ратко Дуев, денес потпишаа Меморандум за соработка помеѓу Матицата на иселениците од Македонија и Филозофскиот факултет.
Во согласност со договореното, преку разни модели на соработка втемелени на платформа на заемна доверба и разбирање, ќе бидат реализирани разни активности што се од интерес и бенефит за двете страни. Во согласнот со договореното ќе бидат организирни научни и студентски конференции, летни школи, семинари, работилници, промоции и трибини.
error: Content is protected !!