Skip to content

Македонска заедница во Австралија

Пикник на прилепското друштво „Методија Андонов Ченто“ од Мелбурн

Пикник на прилепското друштво „Методија Андонов Ченто“ од Мелбурн

28.12.2022

Македонското прилепско друштво „Методија Андонов Ченто” од Мелбурн викендов го организираше традиционалниот македонски пикник.

Неколку стотини Македонци викендов поминаа прекрасно дружење со македонски песни и ора и богата македонска кујна.

Најмладите Македонци беа почестени со новогодишни пакетчиња од Дедо Мраз – Свети Никола.

error: Content is protected !!