Skip to content

Македонска заедница во Австралија

Осветување на камен темелник на влезната порта во манастирот “Света Петка“ во Кембла Гранж

Осветување на камен темелник на влезната порта во манастирот “Света Петка“ во Кембла Гранж

12.05.2023

Во Македонскиот православен манастир “Света Петка” во Кембла Гранж во Волонгонг, вчера се изврши осветување на влезната порта на манастирот.
Манастирската управа упати искрена благодарност до сите кои учествуваа во осветувањето на камен темелникот и донирањето средства за негова изградба.
Осветувањето продолжи со богослужба и со пригодна закуска во манастирот.
error: Content is protected !!