Skip to content
Македонска заедница во Србија

Одбележана десетгодишнината од воведувањето на македонскиот јазик во образовниот систем на Србија

Одбележана десетгодишнината од воведувањето на македонскиот јазик во образовниот систем на Србија

19.12.2022

Националниот совет на Македонците во Србија го одбележа Македонскиот ден во Србија.
Во Основното училиште „Гоце Делчев” во Јабука се одбележа десет годишнината од воведувањето на Македонскиот јазик со елементи на македонската култура во образовниот систем на Србија.
На повеќемина активисти и наставници им беа доделени признанија за успешната настава на Македонскиот јазик во Србија.
Одбележана десетгодишнината од воведувањето на македонскиот јазик во образовниот систем на Србија
error: Content is protected !!