Skip to content

Македонска заедница во САД

МПЦ „Свети Димитрија“ – Флорида прослави 6 години од осветувањето

МПЦ „Свети Димитрија“ – Флорида прослави 6 години од осветувањето

14.02.2023

Вчера со Божествена Литургија беше прославена шест годишнината од осветувањето на македонската православна црква „Свети Димитрија“ во Флорида, САД. Божествената Литургија беше предводена од архиерејскиот заменик Протоереј Синиша Ристовски и отец Деан Атанасовски.

После Божествената Литургија беше послужен ручек дониран од Лидија Паскова, а гостите ги забавуваа Дарко Илиевски и DJ Crazy Slave.

error: Content is protected !!