Skip to content

Македонска заедница во Шведска

МПЦО „СВ. Наум Охридски“ формира детска фолклорна група

МПЦО „СВ. Наум Охридски“ формира детска фолклорна група

05.07.2023

Управниот одбор на МПЦО „Св. Наум Охридски“ од Малме, Шведска ќе формира фолклорна група за деца на воздраст од пет до десет години. Првата средба и проба е закажана за 13 август во 14 часот, во просториите на МПЦО „Св. Наум Охридски“.
За таа цел Управниот одбор на МПЦО „Св. Наум Охридски“ ги повикува сите деца и родители, кои сакаат да ги научат македонските ора и песни, да се пријават на info@mpc-malmo.org или на тел. 0727252423, од понеделник до петок меѓу 16 и 18 часот, најдоцна до 1 август.
error: Content is protected !!