Skip to content

Македонска заедница во Германија

Македонски штанд на уличниот фестивал во Штутгарт

Македонски штанд на уличниот фестивал во Штутгарт

20.05.2024

Во организација на Македонската православна црковна општина “Свети Кирил и Методиј” во Штутгарт и годинава е поставен македонски штанд на традиционалниот Уличен фестивал во центарот на Штутгарт на Stiftstraße.
– Повелете на македонска скара, мекици и други домашни специјалитети. Спремно е се, ве очекуваме во голем број. На Stiftstraße Stuttgart се влегува од Königstraße, – гласи поканата на Македонската православна црковна општина “Свети Кирил и Методиј” во Штутгарт.
error: Content is protected !!