Skip to content

Македонска заедница во Австралија

Македонски фестивал во Сиднеј

Македонски фестивал во Сиднеј

01.04.2024

Викендов во Џенсен Парк во Сиднеј се одржа Македонски фестивал. На фестивалот успешно беше промовиран македонскиот јазик и култура преку програма на македонските етнички училишта од Сиднеј и околината. Освен промоција на македонскиот јазик и култура на фестивалот имаше богата музичка програма и вкусна македонска храна.
-Многу дечиња со радост ги боеја нашите боенки, а родителите добија информации за работата на македонските училишта во Сиднеј. Честитки и голема благодарност на управата на Bankstown City Lions за одличната соработка со македонските училишта и им посакуваме уште многу успешни фестивали и победи на bankstowncitylions.fc, велат од македонското етничко училиште „11 Октомври“ од Јагуна, Сиднеј.
error: Content is protected !!