Skip to content

Македонска заедница во Австралија

Македонски национален пикник во Мелбурн

Македонски национален пикник во Мелбурн

17.01.2023

Во организација на Македонската православна заедница за Мелбурн и Викторија на 29 јануари 2023 година, недела, со почеток во 9 часот наутро, во Македонскиот парк на улица 387 National Park Road, Kinglake West, ќе се одржи традиционалниот Годишен македонски национален пикник.

На пикникот ќе настапи групата Елегант. На програмата ќе има многу македонски народни песни и ора, традиционални македонски јадења, а за децата е обезбедена забава во скокалница, сликање и многу спортски игри.

error: Content is protected !!