Skip to content

Македонска заедница во Романија

Македонски изданија на саемот на книгата во Клуж

Македонски изданија на саемот на книгата во Клуж

07.04.2023

Од средата до недела, Здружението на Македонците во Романија учествува со свој штанд на Саемот на книгата Гаудеамус во Клуж-Напока.
-Повелете на нашиот штанд да не запознаете, да ви раскажеме за македонските традиции и обичаи, но и да ви понудиме каталози со автентични рецепти, книги за деца, македонско списание или други македонски изданија, велат од Здружението.
Саемот на книгата се организира на плоштадот Унија, на површина од 850 квадратни метри, на кој својата понуда ја покажуваат многубројните издавачи, продуценти и дистрибутери на романски и странски книги.
Саемо е отворен од 10:00 до 20:00 часот, а влезот е слободен.
error: Content is protected !!