Skip to content

Здружение на Македонците во Романија

Лето во гласот на македонските деца

Лето во гласот на македонските деца

12.06.2023

Здружението на Македонци во Романија (АМР) месецов го посветува на најмалите со организација на манифестацијата „Лето во гласот на македонските деца“.
Манифестацијата започнува денес во Домот на културата „Петофи Шандор“ во Букурешт, а продолжува на 16 јуни во Воениот круг КРАЈОВА. Членовите и симпатизерите на Здружението ќе одржат концерти насловени „Лето во гласот на македонските деца“. На сцената ќе има деца кои се дел од Хорот на фестивалот „Златен витез“ во Македонија. Македонските талентирани деца ќе бидат придружувани од Бобан Јосифовски – директор на фестивалот Златно Славејче како и Виолета Бајрам – кореограф.
error: Content is protected !!