Skip to content

Македонска заедница во Австрија

Информативен настан за изучување на Македонски јазик

Информативен настан за изучување на Македонски јазик

28.09.2023

Македонското културно друштво „Св. Наум Охридски“ од Виена во соработка со МА 17, магистрат за интеграција и диверзија организира информативен настан на тема “Училишен систем и изучување на мајчин јазик во Виена/Австрија” со референтката Емра Дувњак.
-Оваа манифестација ќе биде подржана и од играорките на КУД „Македонка“ кои ќе организираат и припремат домашна трпеза со благо и солено. Воедно секој од вас може да се приклучи и припреми нешто за да ја збогати и помогне трпезата, велат од МПЦОА „Св. Наум Охридски“.
Манифестацијата ќе се одржи на 30 септември во просториите на МПЦОА „Св. Наум Охридски“ во Виена од 16 до 20 часот.
error: Content is protected !!