Skip to content

Македонска заедница во Грција

Илинденската прослава во Овчарани на 19 и 20 Јули

Илинденската прослава во Овчарани на 19 и 20 Јули
Илинденската прослава во Овчарани на 19 и 20 Јули

03.07.2023

Годинашното традиционално одбележување на Свети Илија, Илинденската прослава во село Овчарани, Егејскиот дел на Македонија, ќе се одржи на 19 и 20 јули 2023 гдина.
– Драги пријатели и пријателки, со задоволство ве поканувам да го прославиме Илинден, панаѓурот за Свети Илија во Овчарани на 19 и 20 јули 2023 година – Панаѓурот на нашите срца, – се вели во јавната покана од Сакис Ромас, претседател на Културно-уметничкото друштво Овчарани, леринско.
error: Content is protected !!