Skip to content

Македонска заедница во Словенија

Изложба од ликовната колонија „Небесна Горица“ во Нова Горица

Изложба од ликовната колонија „Небесна Горица“ во Нова Горица

10.01.2023

Во галеријата „Стопа“ во Нова Горица, Словенија отворена е изложба со дела од четвртата ликовна колонија „Небесна Горица“.

На изложбата, која е во организација на МКД „Охридски бисери“ се поставени дела изработени во различни ликовни техники од автори од Македонија, Србија, Хрватска, Словенија и Данска. Изложбата ја отвори академскиот сликар Франц Голоб, а настанот беше збогатен со музички настап на Сашко Сале.

Изложбата ќе биде отворена до 20. Јануари.

error: Content is protected !!