Skip to content

Македонска заедница во Канада

Зелник фест 2023

Зелник фест 2023

19.09.2023

Пензионерското друштво “Ривер сајд“ при Македонската православна црковна општина “Свети Илија“ од Мисисага и годинава го организира традиционалниот “Зелник Фест 2023“.
Повеќе домаќинки ги понудија своите домашни специјалитети – македонските зелници, од кои ништо не остана поради убавиот вкус и мирис.
Најмлад учесник на “Зелник Фест 2023“ беше Јана Крстевска која ја прифатила традицијата на старата македонска кујна и ги доби честитките од присутните.
Традицијата продолжува и догодина. Аирлија “Зелник Фест 2023“.
error: Content is protected !!