Skip to content

Македонска заедница во Шведска

Завршна приредба на учениците кои изучуваат Македонски јазик

Завршна приредба на учениците кои изучуваат Македонски јазик

06.05.2023

Во петокот (2 јуни) во Гетеборг, Шведска учениците кои го изучуваат македонскиот јазик имаа завршна приредба. Завршната приредба ја организираа наставниците по маљкедонски јазик, а настапија ученици со поезија од македонски автори, свои творби, рецители, како и македонски песни и игри.
-Ви благодариме на сите кои бевте дел од овој наш заеднички настан со кој претставивме дел од содржините кои сме ги работеле во текот на учебната година. Двете сали беа претесни за многубројната публика од родители, роднини, пријатели, баби и дедовци. Драги наши ученици ви посакуваме
среќен летен распуст, велат наставниците по македонски јазик.
error: Content is protected !!