Skip to content

Македонска заедница во Србија

Заврши манифестацијата Денови на македонската култура во Нови Сад

Заврши манифестацијата Денови на македонската култура во Нови Сад

23.12.2022

Во Здружението на Македонците „Св. Кирил и Методиј“ во Нови Сад се одржа завршен испит на кој сите учесници покажаа солидно знаење кое го стекнаа на работилниците за изучување на македонскиот јазик. По завршниот испит на сите учесници воп работилницата им беа врачени дипломи од Претседателот на Здружението.

Со оваа активност заврши годинешнава 16-та манифестација „Денови на македонската култура во Нови Сад“.

error: Content is protected !!