Skip to content

Македонска заедница во САД

Дополнителна настава на македонски јазик во МПЦО “Свети Никола“ во Њу Џерси

Дополнителна настава на македонски јазик во МПЦО “Свети Никола“ во Њу Џерси

27.11.2023

Голем е интересот за дополнителна настава на мајчин Mакедонски јазик при Македонската православна црковна општина “Свети Никола“ во Сида Гроув во Њу Џерси.
Голема е посветеноста и ентузијазмот за изучување на Македонскиот јазик. Децата со внимание и задоволство ги следат предавањата и наставните активности.
Од срце благодарност за наставниот персонал и до родителите кои не ги забораваат корените во мајка Македонија.
error: Content is protected !!