Skip to content

Македонска заедница во Хрватска

Ден на македонскиот филм во Истра

Ден на македонскиот филм во Истра

04.12.2023

Во организација на Македонското културно друштво на Истарската жупанија “Свети Кирил и Методиј” од Пула и Заедницата на Македонците во Хрватска, на 6 декември, среда, со почеток во 19.30 часот, во Општествениот центар за градски здруженија во Пула “РОЈЦ”, на улица “Гајева” број 3, Пула, ќе се одржи традиционалниот Ден на македонскиот филм.
За технологијата на филмот ќе зборува проф. Јанко Жуфиќ.
Пред публиката ќе биде прикажан македонскиот филм “Преку езерото”.
Покровители на културната манифестација се: Советот на националните малцинства на Република Хрватска, Истарската жупанија и градот Пула.
error: Content is protected !!