Skip to content

Македонска заедница во Канада

Василица во МПЦО „Св. Димитрија Солунски” во Маркам

Василица во МПЦО „Св. Димитрија Солунски” во Маркам

17.01.2023

Во организација на Македонската православна црковна општина „Свети Димитрија Солунски”, Македонците ја прославија православната нова година Василица и во Маркам. Забавата беше со македонски ора и песни од групата “Момците од Буф”.

Со одлична организација на црковниот одбор на МПЦО “Свети Димитрија Солунски” Василица ќе остане во сеќавање до наредната година.

error: Content is protected !!