Skip to content
Македонска заедница во Канада

Божиќна забава во МПЦ „СВ. Климент Охридски “ во Торонто

Божикна забава во МПЦ „СВ. Климент Охридски “ во Торонто

06.12.2022

Викендов што измина, женската секција при Македонската православна црква „Свети Климент Охридски“ организираше ручек во чест на патронот Свети Климент Охридски.
Присутните ги поздрави претседателот на управниот одбор на Македонската православна црква „Свети Климент Охридски“, Менде Талески, кој им додели благодарници на членките Фана Андоновски, Хелен Диму и Милка Крушаровска, за нивната долгогодишна волонтерска работа во Женската секција.
Кумови за празникот беа Васко и Ирена Чаковски, а за догодина се пријавија Славко и Менка Серафимовски.
Со одлична македонска кујна, прекрасни македонски народни ора и песни, и богата лотарија Женската секција при Македонската православна врква „Свети Климент Охридски“, традиционално ја одбележа предбожикната прослава.
Божикна забава во МПЦ „СВ. Климент Охридски “ во Торонто
Божикна забава во МПЦ „СВ. Климент Охридски “ во Торонто
error: Content is protected !!