Skip to content

Македонска заедница во Западна Австралија

Божикни празнувања во МПЦО “Свети Никола“ во Перт

Божикни празнувања во МПЦО “Свети Никола“ во Перт

11.01.2023

Како и секоја година и годинава на 6 и 7 јануари, Македонците во Перт, Западна Австралија ги одбележаа Божикните празници во Македонската православна црковна општина “Свети Никола“ во Перт.

Голем број Македонци присуствуваа на Божикната богослужба, а потоа беше приредена богата трпеза со традиционалната македонска кујна.

За најмалите се погрижи Дедо Мраз кој им даруваше пакетчиња со божикни подароци.

error: Content is protected !!